Et hyggelig og personlig soverom

05 desember 2022
Johanne Larsen

editorial

Med få og flotte detaljer, kan man faktisk sette personlig preg på et soverom. Det kan bidra til å skape en god og innbydende atmosfære. Her skal vi se litt nærmere på hvordan man kan gjøre det enkelt. Det trenger nemlig ikke involvere en omfattende innrednings- eller renoveringsprosess. 

Enkle gjør-det-selv-prosjekter

Man kan for eksempel selv trykke skilt eller trykk på en oppskummet PVC-plate, for å gi rommet et enda mer personlig preg. Det er kanskje noe barnet eller tenåringen kan være med på selv, hvis det er snakk om et barne- eller tenåringsrom som skal innredes. Dette er også noe som kan være et smart grep, hvis man skal gå fra et barne til ungdomsrom. Da er det jo fort gjort at det er noen detaljer som ikke passer mer, og ungdommen er kanskje mer opptatt av å skape en form for identitet, og vise det gjennom måten de bor på.

oppskummet PVC-plate

Det kan være små ting som fargevalg på maling, på sengetøy eller gardiner, eller at det er en sammehengende fargehistorie som er gjennomgående. Det er lurt å se på ting som kan skape en rød tråd, men man skal også passe på å fokusere nøye på detaljer, hvis man vil ha et lekkert og personlig uttrykk. 

Stemningsfulle detaljer 

Stemningsfulle detaljer trenger ikke handle om spesifikke ting, men heller faktorer som lys, lyd og lukt. Muligheten for å spille musikk, kanskje med en platespiller, som både er et sonisk og et estetisk element på en og samme tid. Det kan også være duftpinner eller duftlys, med en duft som skifter etter årstidene, eller som fungerer som en form for signaturduft. Det kan også være sånne småting man kan ønske seg til jul eller bursdag, som setter prikken over i’en på t flott og personlig soverom. Det er ikke minst noe som bidrar til å skape stemning. 

Flere nyheter

04. april 2024

Toppsving vindu