En godt plantet lås kan kun en låsesmed knekke koden på

13 desember 2019
Mathias Bjelland
En godt plantet lås kan kun en låsesmed knekke koden på

Livet til en låsesmed i Bærum

Låsesmeder er et veldig viktig yrke i samfunnet vårt. De fyller en veldig viktig rolle ved å være der når vi trenger dem. Enten det er å plukke låsene våre når vi har låst oss ut av et rom, eller hvis vi føler for å bytte ut alle låsene i huset vårt, er låsesmeder alltid der for å hjelpe oss i vår behovstid. Ikke bare låsesmeder, men andre tradere tjener også lignende funksjoner i våre samfunn.

Dessverre blir ikke låsesmed i Bærum og andre tradere respektert av alle. Noen deler av samfunnet vårt ser ned på dem. De tror at fordi du ikke trenger å gå på universitetet for å bli en kvalifisert låsesmed, er du på en måte under dem. Dette er veldig usunn og feilaktig oppfatning overfor arbeidere med krage. Disse menneskene skjønner ikke at bare fordi låsesmeder ikke har vitnemål, betyr det ikke at jobbene deres er mindre vanskelige.

Det er vanskelig å bli en låsesmed

Faktum er at låsesmeder må jobbe hardt og legge inn mye krefter og engasjement for å bli et sertifisert og respektert medlem av bransjen. Låsesmeder trenger å trene under en mentor i årevis for å lære alt det er å vite om å bli en ordentlig trent låsesmed. Mange mennesker er ikke klar over at alle låsesmeder må gjøre for å bli en.

Faktisk er det mange mennesker som har universitetsgrader og jobber i en komfortabel kontorjobb som ikke ville være i stand til å gjennomgå de mange strenghetene som kreves for å bli en tradesperson. Hovedutfordringen er å ha nok tålmodighet til å gå gjennom treningsprosessen. Det er her mange lærlinger som har ambisjoner om å bli låsesmed eller elektriker eller noe annet, gir opp halvveis fordi det var for vanskelig. Folk burde tenke på det neste gang de tenker på å se ned på visse yrker.

Flere nyheter

04. april 2024

Toppsving vindu