Vil du lære å spille trommer?

14 april 2020
Johanne Hansen
Vil du lære å spille trommer?

Musikk gir livsglede, energi og gode opplevelser. Hvorfor ikke bruke 2020 til å lære å spille et nytt instrument? Det eneste du behøver for å lære å spille trommer, er det rigtige utstyret, samt viljen og lysten til å prøve og øve. Hvis dette er på plass, kan du godt lære å spille trommer. Det er mange muligheter for å lære via undervisnings DVD og lærebøker, samt at flere lærer gjennom å lytte til yndlingsmusikken sin. Uansett om det er sønnen eller datteren din, som maser om trommesettet, eller om du selv har gått rundt med en livslang drøm, om å banke løs på trommene, så kan du finne et bredt utvalg av trommer online. 

Hvis du er helt ny i trommernes verden, så kan det være en ide å starte ut med er trommesett med 5 deler – det består av basstromme og skarptromme, samt tam-tammer, cymbaler, hi-hat, stativer og tilhørende stol. Du kan alltid bygge ut trommesettet med flere trommer senere, det er typisk tam`erne man bygger ut med. 

Hvorfor trommer? Trommer er et rytmeinstrument, alle kan derfor få glede av instrumentet. Du kan spille tromme sammen med alle andre instrumenter, eller du kan spille det for seg selv. I mange musikk sjangre er rytmeinstrumentene et av de aller viktigste instrumentene. 

Rytmiske instrumenter er også noe som både mindre og større barn kan få mye glede ut av. Det finnes mange mindre rytmeinstrumenter, som tamburiner, egg-shakers, cabasaer, guiros («skrapere») og kastagnetter. Dette er instrumenter som typisk blir bruk i skoler, barnehager og hos forskjellige rytmiske musikk skoler. Denne form for små perkusjons instrumenter vil gi barna følelsen av å lage rytme og spille musikk, med forholdsvis enkle grep. 

Trommer og perkusjons utstyr er derfor en lett tilgjengelig vei til en mer rytmisk hverdag, hvor musikken kan få lov til å fylle. Uansett om du er en voksen musiker, eller en spirende barne artist. 

Flere nyheter

04. april 2024

Toppsving vindu