På tide med nytt tak? Prøv bølgeplater

31 juli 2021
Johanne Larsen

Det finnes mange slags tak og mange materialer man kan skaffe tak i. Derfor kan det føles som litt av en jungel å navigere i, når det er på tide å skifte ut taket på enten huset i seg selv eller på annekser, garasjer og skur. Det skal vi se litt nærmere på nå, så det blir lettere for deg å finne frem i jungelen av tak. 

Hva skal man velge?

Hva man skal velge kommer faktisk helt an på oppgaven man står overfor. Det finnes nemlig mange forskjellige takbehov, og de er så godt som individuelle. Det er heller ikke noen hemmelighet at det er en avgjørelse som også handler om budsjett. Man kan få tak til huset som varer i flere generasjoner, for eksempel naturskifer-tak, men det er også en av de dyreste taktypene på markedet. Man kan kanskje argumentere for at det lønner seg, siden det går så lang tid før man trenger å skifte ut taket igjen. 

For selv om tak føles som en struktur som holder lenge, så er det altså før eller siden på tide å skifte ut taket. Det er også noe som har stor innvirkning på hvordan boligen eller huset ser ut, så det er viktig å velge riktig. Teglesteinstak er utrolig populært og gir en idyllisk følelse, men takpapp kan være både funksjonelt og moderne. Det blir noe helt annet når man skal velge tak på garasje eller skur. 

Bølgeplater til garasjetaket

Bølgeplater egner seg perfekt til garasje og skur. Det er det mange gode grunner til som vi skal se litt nærmere på nå. Det kan nemlig lønne seg å velge denne typen tak til garasjer og skur, fordi det er laget i det man kaller bitumen. Du får et høykvalitetsmateriale, og det kan lages gjennomsiktig så man får naturlig lys inn i garasjen eller skuret. 

Flere nyheter

04. april 2024

Toppsving vindu