Hvorfor finnes det lån uten sikkerhet?

28 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Hvis man er på nettet er det nesten umulig å unngå å lese om lån, og da dukker begrepet lån uten sikkerhet opp nesten med en gang. Men hva innebærer egentlig dette? Og hvorfor finnes det? Det skal vi undersøke og se litt nærmere på her, så du kan forstå litt mer av hvordan denne lånetypen fungerer i praksis. 

En av forskjellene på online og bank 

Du har helt sikkert sett reklamer for lån på dagen når det kommer til lån på nettet. Dette er som regel det man kaller lån uten sikkerhet. Da er det lett å tenke at dette med sikkerhet handler om hvor trygt det er å låne, men det er faktisk ikke det begrepet betyr. Lån uten sikkerhet er faktisk en av de største forskjellene på lån på nettet og lån i en fysisk bank. Det er fordi når man låner penger i en fysisk bank, så er det som regel snakk om det man kaller lån med sikkerhet. Det betyr at man skal stille en eller annen form for sikkerhet for det beløpet man låner, så banken er sikret hvis man mot all formodning ikke får betalt ned lånet i henhold til den avtalen man lager med banken. 

lån

På nettet er det som regel snakk om lån uten sikkerhet, og sikkerhetsaspektet gjelder da altså for banken på nettet og ikke for deg. Det er altså en større risiko for onlinebanken når det ikke er sikkerhet involvert, og dermed så kompenseres det ofte for dette ved å ha litt høyere renter eller gebyrer. Derfor opplever mange at det kanskje er litt dyrere, til gjengjeld er det ofte større frihet knyttet til denne typen lån. 

Vilkår for lån uten sikkerhet 

Uansett om man låner med eller uten sikkerhet, er det essensielt at man oppfyller bankens krav og vilkår. Derfor er det lurt å se på låneeksempler og sette seg godt inn i vilkårene for lån. 

Flere nyheter

04. april 2024

Toppsving vindu