Hårtap er noe mange menn opplever senere i livet

02 januar 2020
Mathias Bjelland
Hårtap er noe mange menn opplever senere i livet

Hva forårsaker hårtap?

Hårtap er en ganske vanlig forekomst som alle i utgangspunktet er kjent med. Vi kjenner enten noen få mennesker som går gjennom prosessen med å miste håret, eller vi selv gjennomgår det eller begge deler. Hårtap påvirker millioner av mennesker rundt om i verden på et tidspunkt i livet. Det er et fenomen som teknisk påvirker begge kjønn, men de aller fleste tilfeller av håravfall er mannlige.

Fordi så mange mennesker opplever hårtap, er det en utfordring å undersøke det i sin helhet. Det er mange forskjellige typer hårtap som også kommer i forskjellige intensiteter. Og fordi alle tilfeller av hårtap i noen grad er unike, kan det være vanskelig å studere fenomenet systematisk. Årsakene til hårtap varieres på grunn av det store antallet mennesker som opplever det. Uansett vil https://puregrow.no/ være et godt alternativ. 

Slik oppstår hårtap hos de fleste mennesker

De fleste av årsakene skyldes arv. Håravfall er vanligvis en arvelig tilstand der genene som induserer håravfall blir overført fra generasjon til generasjon. Enkelt sagt, hvis far og bestefar opplevde hårtap, er sjansen stor for at du vil gå gjennom det på et tidspunkt i livet ditt også. Fordi vi vet at hårtap stort sett er genetisk, har noen forskere foreslått å sette i gang et stort forskningsinnstøt for å isolere genene som er forbundet med hårtap i håp om å forstå fenomenet mye bedre.

Når det er sagt, er det noen livsstilsmønstre som har vært forbundet med å bidra til hårtap. Noen mennesker har foreslått at å ha en diett som er rik på natrium, kan øke sjansene for at du opplever håravfall senere i livet. Noen tror at natriumet kan ha en effekt av å aktivere noen av genene for håravfall som tidligere var sovende. Per nå er disse svært teoretiske og må forskes grundigere. Det viktigste er å bekjempe hårtap livet gjennom!

Flere nyheter

04. april 2024

Toppsving vindu