Derfor blir vi mer opptatt av gjenvinning

17 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Gjenvinning er noe som flere og flere blir opptatt av, og det er kanskje ikke så rart. Det er nemlig noe som er kommet i takt med at vi er blitt mer og mer miljøbevisste, og har lyst til å ta vare på miljøet og omgivelsene. Hvert år kvitter vi oss med sinnsyke mengder avfall, og det kan faktisk gjøre en forskjell hvordan og hvor du kvitter deg med det. Det skal vi se litt nærmere på nå. 

Det er mye man kan gjøre selv

Det er nemlig mye man kan gjøre selv hvis man vil komme i gang med å bidra til gjenvinning av de tingene vi bruker og kaster hver eneste dag. Du husker helt sikkert da du fikk skolemelk på skolen, og hvordan man skylte og brettet sammen kartongene for å sende dem til gjenvinning?

Vel, det er lurt å gjøre hjemme også, og man kan gjøre det samme med en rekke andre materialer og typer av avfall. Derfor er det lurt å sortere. Plast skal for seg, metall skal for seg, matavfall for seg, papp og papir for seg og glass for seg. Da har man et lite system som kan vdereføres når man skal kaste de fulle posene i riktig søppelkasse etterfølgende. Her begynner nemlig prosessen, men det er faktisk ikke her den slutter. 

En liten del av en stor prosess

gjenvinningsmaskiner

Selv om prosessen starter hjemme i søppelkassen, så er det en liten del av en stor prosess når det kommer til gjenvinning. Man bruker gjenvinningsmaskiner og store industrielle tiltak for å behandle alt det som blir sendt til gjenvinning, og sørge for at det blir håndtert på riktig måte.

Gjenvinningsindustrien er en stor industri, og det finnes maskiner som er spesialtilpasset ulike formål, så prosessen skal gå så glatt som overhodet mulig, og vi kan gjenvinne mer.

Flere nyheter

04. april 2024

Toppsving vindu